Představujeme projekt: 12X1RC Rozvoj cyklistické dopravy

Cílem studentského projektu „Rozvoj cyklistické dopravy“ je zejména využití pozitivního přístupu k cyklistice a aktivní mobilitě. Pokud Vás tedy již nějakou dobu nebo dokonce od raného mládí k cyklistice cosi táhne a máte o ni zájem, pojďte s námi objevit, jaké překážky dnes pro cyklisty na cestách existují, a naučte se je odstraňovat. Objevte nové způsoby, jak řešit cyklistickou dopravu ve veřejném prostoru a jak jim přizpůsobit služby.

Rozvoj cyklistické dopravy (12X1RC)

Vedoucí projektu:
doc. Ing. Josef Kocourek, Ph.D. (ČVUT FD)
Ing. Tomáš Padělek, Ph.D. (ČVUT FD)
Ing. Jan Šilar (ČVUT FD)

Počet vypisovaných míst // 3 místa v Praze, 2 místa v Děčíně

Vzhledem k rozmachu cyklistiky jakožto plnohodnotného módu dopravy za účelem běžných cest do práce či do školy, je v současnosti také velká poptávka po řešení cyklistické infrastruktury a služeb s ní spojených. V rámci projektu Vám proto rádi pomůžeme spojit se se společnostmi z praxe, kde jsou tyto reálné problémy denně řešeny. Pomůžeme Vám najít zajímavé lokality a ještě zajímavější problémy.

Mezi běžná témata patří řešení bezpečnosti cyklistické dopravy, kontaktu cyklistů a chodců, vedení cyklistické infrastruktury v území – především náročnější body a úseky, například: křižovatky; zastávky VHD či jednosměrné komunikace. Ale rádi s Vámi vymyslíme i konkrétní zajímavá témata šitá na míru dle Vašich zájmů a zkušeností.

Nelíbí se Vám, jak jsou cyklisté v České republice stále přehlíženi? Nejste spokojeni s tím, jak je řešena cyklistická infrastruktura? Přidejte se k nám a pomozte to změnit!