“Pracujte v týmu a užijte si to!” Tomáš Javořík a Karel Trojan představili svojí cestu k Ph.D.

V pondělí 25.3.2019 již podruhé otevřel “Klub U Doktora”, místo neformálního pravidelného setkávání studentů doktorského studia, školitelů a ostatních zaměstnanců ústavu. Své obhájené disertace i svojí cestu k titulu Ph.D. představili čerství “doktoři” Tomáš Javořík a Karel Trojan.

Tomáš Javořík, odborný asistent na Ústavu dopravních systémů, představil svojí disertaci na železniční téma “Potenciál kolejové dopravy pro dopravní obsluhu malých územních celků z hlediska technicko provozních parametrů”, kterou mu jako školitel vedl doc. Ing. Lukáš Týfa, Ph.D. “Nesnažte se disertací spasit svět”, radil Tomáš Javořík současným doktorandům s doporučením, aby si v rámci disertaci vybrali relativně úzké téma, ke kterému je dostatek dat. A dále radí: “Pracujte v týmu a užijte si to!”

Karel Trojan, který je pracovníkem Magistrátu města Jihlava, následně představil svojí práci vedenou školitelkou doc. Ing. Bc. Kristýnou Neubergovou, Ph.D., zaměřenou na veřejnou dopravu s názvem “Model hodnocení efektivity systému MHD”.

Po příspěvcích se tradičně rozproudila odborná diskuse zaměřená na doktorské studium i konkrétní praktická témata.