“Identifikace kritických prvků dopravní infrastruktury s ohledem na pohyb složek IZS” je téma pro Nikol Douskovou

Nikol Dousková nastoupila na doktorské studium v únoru 2019 po absolvování magisterského studia v oboru DOS. Doktorandka školitelky Ing. Zuzany Čarské, Ph.D. a školitele specialisty Ing. Bc. Petra Kumpošta, Ph.D. si jako téma své disertační práce vybrala “Identifikace kritických prvků dopravní infrastruktury s ohledem na pohyb složek IZS”.

Proč jste se rozhodla pro doktorské studium?

Dlouho jsem váhala, zda nastoupit na doktorské studium, ale nakonec mě asi přesvědčil přístup mého školitele specialisty, který se mnou s velkým nadšením probíral různá témata k disertační práci a byl přesvědčen o tom, že studium dokončím. Jeho důvěra pro mě byla motivující.

Co Vás vedlo k volbě Vašeho tématu?

Rozhodla jsem se pro toto téma, protože se zabývá problematikou, která je pro společnost důležitá. A pokud závěry mé práce budou moci přispět pro zlepšení dojezdů IZS, tak budu maximálně spokojená.  

Na co se v rámci studia těšíte a z čeho máte naopak obavy?

Těším se na nové zkušenosti a zajímavé informace, které se mi snad povede získat pro zpracování mé disertace. Naopak obavy mám, asi jako každý nováček, skoro ze všeho. Od prošvihnutých termínů, přes všechny zkoušky, až po státnice a disertační práci. Pokazit toho můžu ještě hodně. 🙂