Úvodní slovo vedoucího k612 k letnímu semestru 2022/2023

Milé studentky, milí studenti, kolegyně, kolegové,

zkouškové období neúprosně končí a letní semestr již doslova klepe na brány fakulty. Již příští týden se opět budeme moci setkávat při výuce, na schůzkách projektů, během místních šetření nebo na neformálních diskusích uvnitř i vně fakulty. Na prváky bakaláře se těší skupina vyučujících předmětu Železniční tratě a stanice, jež se vynasnaží Vás zasvětit do tajů i nástrah návrhů infrastruktury drah. V třetím ročníku bakalářského studia se v povinných, kde dominují předměty Organizace a řízení MHD a Provoz a projektování místních komunikací, i povinně volitelných předmětech zaměříme na dokončení spektra znalostí tak, aby naši třeťáci dokončili bakalářské práce a úspěšně obstáli u SZZ. V magisterském studiu se s Vámi budeme setkávat především nad Bezpečnostním auditem, Dopravně inženýrskými objekty a ve spolupráci s IPR vyučovaným předmětem Udržitelná mobilita a územní plánování.

Možná to tak vypadá, ale na naše druháky bakaláře jsme v úvodníku nezapomněli, ba naopak. Jste první, kteří okusí nově akreditovanou specializaci DOS, v níž oproti předchozímu studijnímu plánu došlo k několika změnám – my věříme, že jednoznačně k lepšímu. Jde především o upravovanou strukturu povinně volitelných předmětů a výrazné rozšíření předmětů v alternaci, jež by měla umožnit prohloubení znalostí v jednotlivých „větvích“ DOSí specializace. Vážíme si vašeho zájmu o studium DOSu, a protože bychom byli rádi, aby se naplnila Vaše očekávání, zveme Vás na informační schůzku ke studiu specializace DOS, určenou právě pro 2. Bc. Setkání s předsedou Rady studijní specializace se koná v ÚT 21. 2. 2023, od 16.45 hod. v A320 (místo 12PUSS). Budeme rádi, když přijdete všichni.

Studentky, studenti, kolegyně, kolegové, přátelé a kamarádi, jménem K612 Vám přeji úspěšný vstup do letního semestru a co nejvíce příjemných zážitků v jeho průběhu. A jelikož dobrá nálada vzniká v důsledku dobrých zpráv, nechť Vás každý den potká aspoň jedna dobrá zpráva.

Ing. MJ, Ph.D.