Na oboru DOS vítáme nové studentky a studenty!

Vážené studentky, vážení studenti,

před týdnem bylo ukončeno výběrové řízení do projektů. A tak nyní každý z vás už ví, jakou cestou se dále vypraví na své pouti studiem naší fakulty. Věříme, že jste všichni volili odpovědně, po zvážení svých cílů i následujícího uplatnění ve svém odborném životě.

Stejně tak doufáme, že se všem povedlo být zařazen na svůj vytoužený obor. Zájem “být DOSák” nás mile potěšil. Váš zájem je ale také zavazující. Mohu Vám slíbit, že se vynasnažíme, aby cesta DOSem, naše projekty a předměty, nezklamala Vaše očekávání a Vy jste nelitovali svého rozhodnutí. Na lince DOS máte před sebou mnoho odborných předmětů, skupinovou i samostatnou práci v projektu a nakonec státní závěrečné zkoušky jako pomyslný vrchol Vašeho i našeho společného snažení. Tak jako tramvaj po zastavení ve všech zastávkách úspěšně dojede na konečnou, i vy, po absolvování všech předmětů a obhajobě práce, obdržíte “na smyčce” certifikát o úspěšné jízdě – bakalářský diplom. Na jednotlivých zastávkách své trasy se nebojte ptát, radit a diskutovat. Pokud se Vám snad bude zdát, že některá ze zastávek již potřebuje zásadní rekonstrukci, něco na ní chybí, nebo naopak přebývá, nebojte se ozvat. Dveře kolegyň a kolegů z ústavu, stejně jako dveře moje, před Vámi nezůstanou zavřené.

Všem studentům druhého ročníku bakalářského studia přejeme, aby další semestry naplnily jejich očekávání, a s Vámi, kteří jste si vybrali z nabídky projektů DOS, se těšíme na pravidelná setkávání.

Ing. Martin Jacura, Ph.D.
vedoucí Ústavu dopravních systémů