MEPS 2021

Jako každý rok, tak i letos se povedlo uspořádat již 32. ročník tradičního semináře MEPS – Middle European Project Seminar. MEPS jako již tradičně je zdrojem nových informací, týmové spolupráce a to převážně se zahraničními studenty z Maďarska a Rakouska. Celkem letos naši fakultu reprezentovalo 12 studentů a opět všichni studenti předvedli úctyhodný výkon při řešení různých druhů úloh.

Seznam všech měst, kde se MEPS pořádal.

Dějištěm letošního MEPSu se stalo maďarské město Tatabánya. Město s 66 tisíci obyvateli ležící v severním Maďarsku mělo pro studenty celkem 6 dopravních problémů, které bylo třeba v rámci města vyřešit. Jednalo se jak o problémy s parkováním v různých oblastech, analýza nebezpečné křižovatky, zklidnění dopravy nebo inspekce současné cyklistické sítě.

Studenti si tedy vybrali úlohy, které jsou jim nejblíž a společně s kolegy bylo třeba najít nejoptimálnější řešení. I když je to někdy vzhledem k různým názorům problém, tak každému týmu se povedlo vyřešit svou úlohu a na konci celého týdne odprezentovat na radnici.

Všichni naši studenti odjížděli podle výrazu spokojeni a už jistě počítají dny do dalšího MEPSu.